vrijdag, augustus 10, 2007

Is't wéér van dat?!

't Is weer eens komkommertijd, de regeringsonderhandelingen zitten in het (communautaire) slop, het weer is niet om over naar huis te schrijven,...
Je zou het voor minder op je heupen krijgen! Net op zo'n moment komt een organisatie als SIOE (google maar, ik doe de moeite niet er een link aan te verspillen) leuk aankondigen dat ze een protestmars tegen de islamisering van Europa willen organiseren op 11 september. Da's natuurlijk koren op de molen van enkele Antwerpse individuen, die onmiddellijk hun volledige achterban oproepen deel te nemen aan dit wandeltochtje.

Maar da's buiten de goede burgervader van Brussel gerekend. Burgemeester Freddy Thielemans neemt het wijselijk besluit om de betoging niet te laten doorgaan omdat hij de publieke veiligheid niet kan garanderen tijdens de manifestatie. Nu voelen die individuen die zich opmaakten voor een beetje gezonde lichaamsbeweging, zich in hun gat gebeten. Daar gaat hun geplande sportactiviteit... Woede alom dus en vooral richting de PS-burgemeester. Een bloemlezing uit de reacties en aansprekingen die ze voor hem uit hun 'fez' toveren:
  • - de groot moefti van Brussel
  • - maffiapraktijken
  • - PS-fascisten
  • - (P)SS-ers
Er zijn er zeker nog enkele die aan mijn aandacht ontsnapt zijn maar die mag je gerust zelf zoeken.
Zoals jullie wel weten ben ik een grote voorstander van de vrije meningsuiting, hoe ondoordacht sommige van die meningen ook mogen zijn. Maar om een groep mensen die 20% van de wereldbevolking vertegenwoordigen, aan de schandpaal te nagelen, daar gaan ze mij toch een beetje te ver. Ter vergelijking, de Joden (door Hitler & co aan de schandpaal genageld), vertegenwoordigen een schamele 0,23% van de wereldpopulatie. De optocht wordt gesteund door verschillende organisaties uit Europese landen die zichzelf graag als (extreem-)rechts definiëren. Door de band staan deze groeperingen dan ook garant voor straffe uitspraken en 'recht voor de raap'-praat. Maar om eerlijk te zijn vind ik dat ze het deze keer iets te kleinschalig zien. Waarom stoppen bij de Islam? De Joden zijn het al eeuwen gewend om vervolgd te worden. En waarom niet voor de verandering er ook nog wat Protestanten bij gooien? Die missen de tijden van de inquisitie heel erg als je't mij vraagt. En nu we toch in het christelijke nest zitten, gooi er de rooms-katholieken ook maar bij. De tijden van verdrukking zitten al veel te ver in het geheugen van de devote kerkganger. Omdat we natuurlijk niet-discriminerend willen zijn, gooien we er onmiddellijk alle godsdiensten maar bij, van de Abrahamieten tot de Zoroasters!
Hoelang zal het nog duren voor sommige mensen met hun buren leren praten in plaats van ze te beschimpen? Als hun betoging echt tegen het groeiende terrorisme is, waarom hoor ik ze dan niet protesteren tegen de terroristische praktijken van het regime van Mugabe in Zimbabwe, de schandelijke werkwijze van het Amerikaanse leger in Irak en Afghanistan, de minder mooie kantjes van de Balkan-oorlogen, de praktijken van het Russische leger in Tsjetsjenië en ga zo maar door.
Mijnheer Dewinter, mijnheer Verstrepen en alle anderen die denken om aan die optocht deel te nemen, ga eens op bezoek bij een islamitisch gezin. Drink een kopje muntthee, sla een babbeltje en nodig ze ook eens bij u thuis uit. Dat zal véél meer uithalen dan wat domme slogans staan roepen voor een Europees gebouw!