maandag, januari 28, 2008

Eurodistrict Kortrijk-Doornik-Rijsel/Courtrai-Tournai-Lille

Er gebeurt nog eens iets in Kortrijk (en omstreken)...

en natuurlijk kon Stefaan het niet laten hierbij wat uitleg te verschaffen (mocht het geluidsfragmentje niet werken, hier is de link naar het bestandje). De verschillende overheden en instanties zijn er helemaal klaar voor. "Samen zullen ze grensoverschrijdende thema's zoals grensarbeid, mobiliteit, openbaar vervoer, samenwerking tussen ziekenhuizen en misdaadbestrijding aanpakken." zo luidt de officiële tekst toch.

Enkele vraagjes waar Stefaan waarschijnlijk liever niet op antwoord:

  • grensoverschrijdende mobiliteit: Wordt hier ook gekeken naar een consolidatie van de twee regionale luchthavens van Wevelgem-Bissegem en Lille Lesquin? Deze twee luchthavens liggen amper een half uur van elkaar verwijderd en dit zou dus weinig of geen nadeel betekenen voor bedrijven en personeel. Door de ligging van Wevelgem-Bissegem tussen de twee dorpskernen is er trouwens een toenemende druk om de geluidsoverlast en de vliegbewegingen te beperken.
  • Wordt er ook eens aan gedacht om de verbinding tussen Rijsel en Kortrijk te optimaliseren? Misschien moeten we maar eens de optie onderzoeken om de Rijselse metro te doen aansluiten in CH Dron, met een gelijkaardig transport vanuit Rekkem. Dit zou een redelijke investering vragen van de lokale overheden, maar dit zal de grensarbeiders ten goede komen die zich nu verplicht zien om de auto te nemen naar hun werk.
  • Wordt er een samenwerking voorzien tussen AZ Groeninge en de ziekenhuizen van Rijsel? Of zijn we eerder op zoek naar grensarbeiders die de nieuwe campus van AZ Groeninge op 't Hoge willen afbouwen voor een appel en een ei? Dat zou in ieder geval het onderhoudspersoneel van de Kortrijkse ziekenhuizen toelaten om zich terug met hun echte werk bezig te houden.
  • Komt er ook een incentive om de Kortrijkse bevolking naar Euralille te sturen in afwachting van de afwerking van 'K in Kortrijk'. Daarna kan de Rijselse tegenhanger van Stefaan natuurlijk de wederdienst bewijzen en zijn onderdanen naar de aanburende winkelstad sturen... Zou dit trouwens ook werken met de komst van de CORA nabij Moeskroen?
Inderdaad, veel (al zeg ik het zelf) pertinente vragen voor de burgemeester van Kortrijk. Kan één van die 'progressieve' raadsleden de volgende gemeenteraad eens wat inhoud geven door enkele van mijn suggesties over te maken aan het College?
Bij voorbaat dank!

woensdag, januari 23, 2008

Een terugblik op 2007 - musicalstyle

De mannen van JibJab hebben weer een leuk én muzikaal overzichtje gemaakt van het voorbije jaar:


woensdag, januari 09, 2008

Al een tijdje geleden maar toch geestig...

Nog eens langs de Simpsons Movie site gepasseerd en mijn avatar wat aangepast...


dinsdag, januari 08, 2008

Even iets anders...

Uit een recent onderzoek van Jakob Nielsen over web advertising:

Most of our eyetracking findings on Web advertising present no ethical dilemmas. For example, we know that there are 3 design elements that are most effective at attracting eyeballs:

* Plain text
* Faces
* Cleavage and other “private” body parts

Veel plezier met het lezen van mijn teksten. Ik zal in de toekomst ook nog wel wat gezichten en décolletés toevoegen om jullie aandacht vast te houden :D!

Bij deze ook nog mijn beste wensen voor 2008.