woensdag, mei 21, 2008

... Champions League Finale

't Is ondertussen al weer een tijdje geleden dat ik nog iets geblogd heb, maar snel even dit tussendoortje voor ik me terug aan het serieuzere schrijfwerk zet.
Vanavond is het de Champions League Finale tussen Manchester United en Chelsea. De finale wordt gespeeld in de achtertuin van Chelski eigenaar Roman Abramovitch. Hij maakt deel uit van de 'nouveaux riche'-generatie die ontstaan is in Rusland na het uiteenspatten van de USSR. Zijn geld komt vooral uit olie en tot enkele jaren geleden was hij naast eigenaar van Chelsea ook nog eigenaar van CSKA Moskou.

De huidige eigenaars van Manchester United zijn de Glazer-familie. Net als Abramovitch hebben ook zij Joodse roots, maar zij zijn nu op en top Amerikaans en naast Man United zijn ze ook nog de eigenaars van het NFL-team uit Tampa Bay (Tampa Bay Buccanneers). Het lijkt dus een stukje Koude Oorlog (USA VS USSR) te worden met een leuke insteek uit het Midden-Oosten. Al een geluk dat het gros van de spelers uit Europa komt... al betekent dat niet dat Carlos Tevez of Didier Drogba van plan zijn om zich onbetuigd te laten in deze topconfrontatie.
Wie zei ook weeral, 'Voetbal is oorlog'? (Ik dacht Cruiff)

In ieder geval kunnen we ons dan opmaken voor een stukje 'wereldoorlog'!
Come on United!!!