donderdag, mei 07, 2009

Offerworp

Nu Bart Somers zich op de knieën heeft geworpen en publiekelijk zijn excuses heeft aangeboden, is het misschien tijd om even een stapje terug te zetten en het geheel te aanschouwen. Na 2,5 week gepalaver over overlopen, partijhoppen en fractiedotaties zou dat wel eens mogen…
De feiten: Dirk Vijnck stapt op 20 april over naar OpenVLD waardoor LDD geen fractie meer heeft in de federale Kamer en de daaraan verbonden dotaties zo stilaan in rook ziet opgaan. Op 4 mei keert Vijnck terug naar het LDD-nest en zwaait een trotse J-M DD met de schriftelijke beloftes van Bart Somers. Deze laatste wordt door zijn partijtop tot excuses gedwongen.
Het is misschien wel politiek maar dit lijkt mij verdacht veel op een offerworp uitgevoerd door een ex-judocoach. Eerst wat op de rug gaan liggen jammeren en het offer 'Vijnck' naar tegenstander OpenVLD sturen. Nadat de slachtofferrol goed is uitgebuit en de tegenstander de overwinning in het verschiet ziet, de aanval overnemen. Het offer 'Vijnck' terug in de schoot trekken en de tegenstander hier uitgebeeld door Somers, vlak op zijn smoelwerk zien gaan en in het stof bijten.
Mooie judo-techniek, dat heeft hij wel, die Jean-Marie. Maar of dit in de politiek thuishoort, is dan weer een compleet andere vraag. Ik ben nog altijd een voorstander van politiek waar de bal wordt gespeeld. Maar steeds meer lijkt het onderwerp ondergeschikt aan het spelen op de man. Lijkt het doel niet het nieuwe wetsvoorstel of decreet dat je wil indienen maar gewoon de tegenstander KO slaan en liefst met veel bloed erbij zodat het nog enkele dagen of zelfs weken van de krantenpagina's en televisieschermen afloopt…
Als dit de 'nieuwe politiek' van sujetten genre Dedecker is, laat mij dan maar gewoon naar dat Amerikaans worstelen kijken. Daar weet je tenminste dat alles in scène is gezet!