dinsdag, september 19, 2006

Terugkerende vormen van landschapsvervuiling

't Is weer zover, de verkiezingen zijn in aankomst en je kan er niet naast kijken... Naast de vastgelegde gemeentelijke plakborden kom je ze op ieder stukje boeregrond wel tegen: de affiches in alle kleuren en geuren van de mensen die zich prostitueren voor het goede van uw stad/gemeente. De ene kop ziet er al sympathieker (lees minder opgeblazen) uit dan de ander. De andere kop kijkt je aan vanuit elke hoek, spleet of poot grond die vrij is.
De vraag die bij mij telkens opkomt bij het zien van deze overdaad aan stimulansen is hoeveel dat allemaal niet kost. Begin maar eens te tellen, hoeveel borden/affiches je ziet van deze of gene kandidaat. Na een tijdje zal je merken dat hoe meer/groter je ze ziet des te beter hun postje nu al is.
Is er in ons land overgoten van een dikke saus politiek/belangenvermenging nog plaats voor een echt goed idee? Een idealist die durft tegen de schenen schoppen van het politiek vastgeroest beleid? Misschien wel...

'k Zal het maar onmiddellijk toegeven, ondergetekende stelt zich ook open voor publieke prostitutie in de arena van de gemeentelijke politiek. Op mijn eigen-wijze, eigen-zinnige en eigen manier een verandering teweeg proberen te brengen.
Maar je moet realistisch blijven, makkelijk zal het niet zijn... Maar zoals zovelen voor mij hebben gezegd moeilijk gaat ook.

Tot binnenkort,

Geen opmerkingen: