dinsdag, december 18, 2007

Folter een gans-actie

Dit is net iets beter dan ganzelever! GAIA slaagt er toch maar weer in een ludieke actie op te zetten tegen de mishandeling van ganzen bij het produceren van foie gras. Folter een knuffelgans met snoeischaar, bunsenbrander of gewoon een staaf dynamiet. Veel plezier




maandag, december 17, 2007

New Year's Eve bash/housewarming

Zoals de titel al deels laat vermoeden, ben ik niet van plan om op restaurant te gaan met oudejaarsavond. Dus geen overprijst 5-gangenmenu voor mij, geen halflauwe champagne en geen halfdronken randdebielen die met hun servetten staan te zwaaien Leterme-style.
Nee, we maken van de gelegenheid gebruik om mijn Brusselse appartementje wat op te fleuren en de langverwachte housewarming in te luiden!
De planning zal in de komende we(e)k(en) uitgeschreven worden en zal hier ook ten gepaste tijde gepost worden. Maar mocht je al interesse hebben, laat het mij zeker weten.

zaterdag, december 15, 2007

feesten

Met de kerstdagen en het eindejaar in zicht, wordt het vooruitkijken naar een weekje 'relatieve' rust. Feesten en 'feesten' staat op het programma, maar dan is daar ook weer de vraag, wat moet je uitgeven aan cadeautjes. Deze week las ik nog in de krant dat de Belg gemiddeld 300€ uitgeeft tijdens de eindejaarsfeestjes om cadeautjes te kopen.
Ik probeer het iets slimmer aan te pakken en door het jaar af en toe dingen te kopen die ik ooit wel eens als cadeau kan geven. Maar de laatste 6 maanden waren iets te hectisch om daar deze keer echt voor uit te kijken.
Nevertheless zullen we nog wel het een en ander op de kop proberen te tikken. Maar mocht iemand zijn cadeautje niet leuk vinden, er is nog altijd eBay om het te dumpen en met de opbrengst er iets beters van te maken...

dinsdag, december 11, 2007

Hart op de Tong - eindejaarseditie

Gisteren kreeg ik een telefoontje van Luc Demiddele, of ik enkele vraagjes kon beantwoorden voor de eindejaarseditie van 'Hart op de Tong'. Mocht je het vergeten zijn, da's een rubriekje in de plaatselijke (betalende) reclamegazet, Het Kortrijks Handelsblad.
In het begin van dit jaar heb ik daar enkele weken mijn gedacht kunnen zeggen en nu dus nog eens van de Kortrijkse persen rollen.
Voor jullie alvast de primeur:

  1. Wat was het beste wat je in 2007 hebt mogen/kunnen doen of meemaken?

Bij het beste springt er één ding uit, afstuderen met grote onderscheiding in de opleiding Communicatiemanagement, optie PR en Voorlichting aan de HIEPSO. Maar veel tijd om stil te zitten en te genieten heb ik niet gehad want ik begon al op 2 juli met mijn nieuwe job in een PR-bureau in Brussel.

  1. Wat wil je in 2008 zeker niet meemaken of moeten doen?

Ik wil niet opnieuw naar de stembus in 2008. Het wordt stilaan tijd dat 'ze' beseffen dat je niet eenzijdig je wil kan opleggen en je eisen zomaar doordrukken. Het kartel zal zijn eisen moeten inbinden en meer respect tonen voor de andere helft van het land. Want wie gelooft nog in hun goed bestuur?


zaterdag, december 01, 2007

Over geiten en andere kuddedieren

174 dagen na de verkiezingen voor de federale kamers is het eindelijk zover. Yves Leterme moet toegeven dat hij gefaald heeft en hij biedt zijn ontslag als formateur aan bij de koning.
Het zat er al een beetje aan te komen en het was gewoon wachten tot er een écht ultimatum op tafel kwam waarop een defnitieve weigering zou komen van één van de oranje-blauwe partijen. Nu was het misschien wel cdH, die Leterme de definitieve doodsteek bezorgde, maar de echte oorzaak ligt dichter bij de Ieperse geitenboer dan hij zelf durft toegeven.
Zijn kartelpartner N-VA, liet Leterme weinig ruimte om ook maar iets van goodwill aan Waalse zijde los te weken - mocht hij dat gewild hebben, natuurlijk! Dat brengt ons nog maar eens terug naar het kortzichtige denken van enkele politieke individuen. Blijkbaar nemen sommigen hun dromen al voor werkelijkheid en denken ze dat wat in Vlaanderen kan, automatisch ook in heel België moet kunnen. Maar dan vergeten ze toch wel een redelijke pak vaderlandse geschiedenis. Iets wat voor sommigen moeilijker te vergeven valt dan voor anderen.
Nochtans zijn de heren en dame onderhandelaars, allemaal getrouwd en zou je toch verwachten dat ze dan ook het principe van een huwelijk wel zullen kennen ;-). Dus zouden ze moeten weten dat in zo'n relatie of eender welke andere relatie for that matter, dat dit een kwestie is van geven en nemen. Als je niet bereid bent van te geven, moet je ook niet verwachten dat je zal kunnen nemen. Het lijkt wel alsof de Vlaamse onderhandelaars zich terug op de speelplaats van het kleuterklasje bevonden. Ze wilden met alles tegelijk spelen, zonder ook maar iets af te geven, met als resultaat dat ze overladen zijn met vanalles en nog wat zodat ze niet eens meer kunnen spelen of bewegen.
Ik hoop alleen dat deze groep politici niet ook nog door hun lagere schoolperiode, secundaire opleiding en puberteit moet geraken, want dan zijn we nog lang niet thuis... of misschien in 2009???